Čanak: Nastaviti put Srbije u EU

LSV nastaviti da pruža podršku evropskom putu Srbije i Vojvodine kao njenog „najevropskijeg dela“, bez obzira na odluku Velike Britanije da istupi iz EU

24. juna 2016

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak poručio je danas da će ta stranka nastaviti da pruža podršku evropskom putu Srbije i Vojvodine kao njenog „najevropskijeg dela“, bez obzira na odluku Velike Britanije da istupi iz EU.

Kako je Čanak poručio u pisanoj izjavi, odluka Velike Britanije da napusti EU veliki je udarac ne samo Evropskoj uniji, nego i udarac koji izaziva i tek će izazivati potrese širom sveta.

„Tim potresima se nacionalističke i konzervativne snage uveliko raduju. U našoj zemlji te potrese će profašističke i ekstremističke grupacije, kao i poslušnici aktuelnog režima u Ruskoj Federaciji, sigurno sa radošću dočekati. Ne isključujemo mogućnost da te snage ovaj trenutak pokušaju iskoristiti za pretvaranje Srbije u rusku provinciju. O tome se već i naglas govori“, rekao je Čanak.

On je ocenio da je poruka Škotske, koja je pokazala većinsku želju da ostane u EU, najbolje pokazuje odgovornost prema budućnosti sopstvene zemlje, ali i „najavljuje izazove sa kojima će se Ujedinjeno Kraljevstvo uskoro suočiti“.

„Uveren sam da će Srbija i Vojvodina, kao njen najevropskiji deo, insistirati na svom evropskom putu. To je put zajedničkih vrednosti i brisanja granica. Zato će LSV svakome ko tim putem ide pružiti punu podršku“, poručio je Čanak.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga