Čanak: Napad na Natašu Jeremić ne može da završi na izvinjenju

"Za to neko mora odmah da odgovara. Sudski"

21. mar 2017

Predsednički kandidat i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je večeras da je ova kampanja jedna od najprljavijih i da se dugo nije tako nisko palo kao u slučaju kada je potpredsednik Srpske napredne stranke Milenko Jovanov saopštio da je suprugu predsedničkog kandidata Vuka Jeremića Nataša Jeremić vođa narko klana.

On je za televiziju N1 rekao da u ovom slučaju mora da odgovara onaj koji je izrekao klevetu i da tako nešto ne može da ostane na nivou „društvenih mreža, izvinjavanja ili neizvinjavanja“.

„Napasti ženu, Natašu Jeremić da je narko-bos to je uvredljivo, pre svega logički i za svakog poštenog čoveka. Za to neko mora odmah da odgovara. Sudski. Predsednik SNS mora reagovati, a on je koliko sam čuo reagovao. Taj potpredsednik mora biti uklonjen sa funkcije, inače to znači da stranka stoji iza njega“, rekao je Čanak.

Čanak je dodao da je važno da napad na Natašu Jeremić bude poslednji napad na članove porodica političara i da u takmičenju „ko će se više dodvoriti vođi“ može doći i do gorih stvari.

On je pozvao SNS da osudi i reaguje na izjavu Jovanova i time pokaže da ne stoji iza napada i dodao da pruža punu podršku Nataši Jeremić da izdrži napade.

Čanak je dodao i da su napadi na Natašu Jeremić i brata premijera Srbije Aleksandra Vučića neuporedivi, jer je Andrej Vučić aktivni član SNS i kao takav podložan kritici.

„Pitanje nezavisnosti Vojvodine nikada nije bila tema“

Nenad Čanak izjavio je večeras da pitanje nezavisnosti Vojvodine nikada nije bila tema.

Upitan da li je priča o priznavanju nezavisnosti Kosova uvod u eventualni zahtev za ocepljenjem Vojvodine, Čanak je rekao da nezavisnost Vojvodine nikada nije bila tema.

„To je čista laž, kao što je laž da je SNS skupljao potpise za mene, da ću otcepiti Vojvodinu i pripojiti je Hrvatskoj, Mađarskoj ili ne znam kome“, rekao je Čanak za televiziju N1.

Upitan o stavu prema nezavisnosti Kosova, on je kazao da je to „notorna činjenica koju treba priznati“, jer Kosovo ima svoje granične prelaze, carinu, pravosuđe i Srbija nema ikakve ingerencije nad tim prostorom.

„Ja govorim o tome da je nepriznati fakticitet, znači živeti u zabludi“, rekao je Čanak i to uporedio sa situacijom u kojoj bi neko rekao da je dobar lekar onaj koji laže da čovek nije teško bolestan.

Upitan o tome da je inače pristalica evrointegracija Srbije, ali se protivi prodaji zemlje strancima, Čanak je kazao da prodaju obradive zemlje strancima treba odložiti za bar 10 godina i da građane Srbije, čak i ako zemlja uđe u EU, treba favorizovati dok ne dođu u sličnu situaciju kao građani unije.

On je rekao da je za vraćanje u ponovnu proceduru Zakona o lustraciji, kao i da bi zatražio da se važenje tog zakona produži bar na 20 godina. „Ne mogu ja nikoga da lustriram, to treba da rade nadležni organi. Ja bih tražio da se vrati zakon o lustraciji u proceduru Skupštine Srbije da mu se produži važenje na bar 20 godina“, naveo je Čanak.

Upitan da li misli da će biti drugog kruga na predsedničkim izborima, ili će Srbija dobiti predsednika već u prvom, Čanak je rekao da nema nikakav osećaj.

„Zbog sujete pojedinih predsedničkih kandidata došlo je do demoralisanja dela stanovništva da izađu na izbore, sa druge strane veći broj kandidata povećava izlaznost. Tako da to pobija jedno drugo. Stvarno nemam nikakav osećaj“, rekao je Čanak.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga