Čanak: LSV pozdravlja presudu Višeg suda u Podgorici

"LSV sa posebnim gnušanjem osuđuje reakcije ultranacionalističkih partija i pojedinaca u Srbiji"

10. maja 2019

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak pozdravio je danas, kako je ocenio, “istorijsku presudu” Višeg suda u Podgorici za pokušaj terorizma na dan izbora 16. oktobra 2016. godine i optužo “nelojalne i destruktivne” delove opozicije u Crnoj Gori da “već pune dve decenije” izazivaju nasilje, u pokušaju da silom preuzmu vlast i usmere državu u suprotnom smeru od evropskog i demokratskog razvoja.

“Prvi put su usledile kazne za korišćenje nasilja u politici. Važan deo presude je i činjenica da su njome obuhvaćeni agenti ruske obaveštajne službe – GRU, koji su aktivno radili na rušenju ustavnog poretka u Crnoj Gori. Zbog svega toga, jučerašnjom presudom institucije pravne države pokazale su se kao dovoljno snažne i samostalne da odbrane Crnu Goru i odgovore na najveće izazove koji su pretnja čitavom demokratskom svetu”, naveo je Čanak u saopštenju za javnost.

Dodao je da LSV sa “posebnim gnušanjem” osuđuje reakcije ultranacionalističkih partija i pojedinaca u Srbiji.

“Oni, prateći tuđe interese i nesvesni činjenice da je Crna Gora suverena država, još jednom pokušavaju da zavade dve bliske i susedne zemlje. LSV poručuje Vuku Jeremiću i ostalima – prekinite sramotni govor mržnje i ne svađajte Srbiju i Crnu Goru zarad svojih sebičnih materijalnih interesa. I prestanite da poistovećujete čitav srpski narod u suverenoj državi Crnoj Gori sa šačicom ruskih agenata i neuspešnih političara koji samo u nasilju vide svoju šansu za dolazak na vlast”, poručio je Čanak.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga