Čanak: Ko su mentori huligana koji su pokušali izazvati incident u NDNV-u

"Novi Sad se ne povlači pred nasilnicima”

13. juna 2017

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak najoštrije je osudio sinoćni pokušaj ekstremista da prekinu projekciju dokumentarnog filma “Kosovo… Nazdravlje! Gzuar!“ u Nezavisnom društvu novinara Vojvodine (NDNV), pohvalio reakciju policije, ali i zatražio da se utvrdi ko je “mentor” tim ekstremistima.

“Ukoliko je istina da je reč o ljudima iz Beograda, koji su pre nekoliko dana slične incidente pravili i na festivalu ‘Mirdita, dobar dan’, krajnje je vreme da se utvrdi u čije ime i za čiji račun oni prekidaju događaje koji pokušavaju da doprinesu miru, toleranciji, razumevanju među narodima”, naveo je Čanak u saopštenju za javnost.

Prema njegovim rečima, jako je važno da se utvrdi ko su politički mentori i nalogodavci, jer bi se tako pomoglo da se konačno jasno imenuju oni koji se “bogate od proizvodnje nasilja, tenzija i barikada, i koje plaši i sama pomisao na normalizaciju odnosa, smirivanje tenzija i suživot”.

“Ljudi koji su sinoć pokušali da spreče projekciju filma u prostorijama NDNV-a ne znaju ili neće da znaju da su sloboda i tolerancija ograničeni pravom drugog, kao i da se Novi Sad ne povlači pred nasilnicima”, poručio je Čanak.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga