Čanak: Jedina Miloševićeva zaostavština su ratovi i beda

LSV nikako neće ući u Vladu Srbije

06. juna 2016

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je danas da najveća zaostavština Slobodana Miloševića nije Republika Srpska, kao što je to juče rekao lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić, već da su zaostavština Miloševića beda i opšte posrnuće, ratovi, hiperinflacije, bezbrojne hiljade mrtvih, osakaćenih, uništenih života i sudbina.

Čanak je u pisanoj izjavi dodao i da je ustavni puč kojim je ukinuta autonomija Vojvodine, zaustavljanje njenog razvoja i brutalno pljačkanje i centralizacija njene imovine, takođe delo i „zaostavština“ Slobodana Miloševića i njegovih saučesnika.

„Liga socijaldemokrata Vojvodine nema nameru da dopusti da se sistematskim relativizovanjem istine i činjenica Slobodanu Miloševiću daje nekakav oreol zaslužnog građanina. Nemamo nameru ni da dozvolimo pokušaj povratka Srbije na politiku mračnih devedesetih i zaustavljanja njenih EU integracija“, navodi se u saopštenju Čanka.

Jedino što je ostalo iza Miloševićeve vlasti, ocenio je, su 12 godina propasti i najgoreg poniženja Republike Srbije, njenih građana i čitavog regiona.

„Budući da je u Srbiji izostala lustracija, ostali su i Miloševićevi saradnici. Nekažnjeni“, ocenio je Nenad Čanak.

Čanak: Ići ćemo na razgovore, ali LSV nikako neće ući u vladu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je danas da će sa koalicionim partnerima iz Socijaldemokratske stranke i Liberalno demokratske partije ići na razgovor sa mandatarom za sastav nove vlade Aleksandrom Vučićem, ali da LSV nikako neće ući u Vladu Srbije.

„Mi ćemo ići sa koalicionim partnerima. Mi sebe ne vidimo u vladi zbog rezultata koje je prethodna vlada imala u prethodne dve godine“, rekao je Čanak novinarima u Skupštini Srbije.

On je rekao i da je uveren da „pod ovim uslovima mi ne možemo da uradimo ništa za građane u Vladi Srbije“.

Čanak je ocenio da na sutrašnjim konsultacijama neće čuti ništa preterano drugačije od onoga što su čuli posle prošlih izbora.

„Mislim da LSV neće u tome pronaći ništa zbog čega bi ušla u vladu“, rekao je Čanak.

Čanak je kazao i da nije dobio „nikakav poziv“ za sastav Pokrajinske vlade.

Šef poslaničke grupe LDP Čedomir Jovanović najavio je prethodno da će u utorak, 7. juna ići na razgovore sa mandatarom za sastav nove Vučićem.

(Autonomija, Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga