Čanak: Izborni uslovi u Srbiji užasno loši, ali ne i gori nego 2000. godine

"Za izborni uspeh SNS biće najodgovorniji oni koji bojkotuju izbore"

13. feb 2020

Lider Socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je večeras da su uslovi za izbore u Srbiji „užasno loši“, ali da će LSV učestvovati na izborima zato što će „bojkot obezbediti samo da SNS dobije još više poslanika nego što ima sada“.

Ocenio je da vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) na lokalno nivou radi niz nedopustivih stvari kao što je „teror nad građanima u južnom Banatu od strane uterivača glasova“.

Čanak je u emisiji TV N1 „360 stepeni“ rekao da su uslovi za izlazak na izbore 2000. godine bili još gori nego što su sada „zato što tada nisu plašili ljude nego su ih ubijali, kao što je ubijen kandidat za predsednika Srbije Ivan Stambolić“, ali, rekao je on, „bez 24. septembra (kada su održani izbori koje je Slobodan Milošević izgubio), ne bi bilo 5. oktobra 2000. godine, koji je bio odbrana izbornih uslova“.

Za izborni uspeh SNS biće najodgovorniji oni koji bojkotuju izbore. I ‘beli listići’ su bili štetočinska politika, a ovako smanjivanjem izlaznosti (bojkotom) biće dovoljno da SNS sa 60 odsto u parlamentu s punim legitimitetom donosi odluke“, kazao je Čanak.

Dodao je da će „u parlamentu sigurno kao opozicija biti predstavnici ultradesničarskih organizacija i tu je ceo problem“.

Čanak je rekao da je „LSV opozicija iako učestvuje u vlasti u Novom Sadu“.

„Da li je neko opozicija ili nije, meri se po tome da li taj neko glasa za budžet ili ne glasa. LSV je uvek glasala protiv budžeta u vojvođanskoj i republičkoj Skupštini, a to što je deo komunalne koalicije u Novom Sadu je da bismo mogli da se bavimo komunalnim problemima, prihvatili smo deo odgovornosti i to je cela priča“, rekao je Čanak.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kampanja
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga