Čanak: Izbori nikome ne odgovaraju

"Kurir i Informer su smeće!"

18. juna 2013

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je večeras da ne veruje da će u Srbiji biti vanrednih izbora, jer to nikome ne odgovara.

„Strankama opozicije ne odgovaraju izbori jer nemaju ni prostora, ni snage, ni para, ni teme na kojoj bi mogli da se suprostave vladi. S druge strane, vladi ne odgovaraju jer bi u tom slučaju SNS, pre svega zbog Aleksandra Vučića i njegovog imidža čoveka koji se beskompromisno bori protiv korupcije, dobila ogromnu količinu glasova, čime bi se potpuno prerasporedili odnosi unutar vlade i današnji koalicioni partneri ne bi imali takav uticaj kakav imaju sada“, rekao je Čanak za Radio-televiziju Vojvodine.

Na ponovljeno pitanje novinara da li će biti vanrednih izbora, Čanak je odgovorio: „Ma kakvi!“.

Dodao je da, ako se bude išlo po zakonu, nema načina ni da dođe do prevremenih pokrajinskih izbora, sem ako se koalicioni partneri u Vojvodini drugačije ne dogovore.

„Ukoliko bi se raspala koalicija, onda bi prestao da postoji i poslednji bastion različitosti u Srbiji“, rekao je Čanak i dodao da pokrajinska koalicija danas nije onoliko stabilna koliko je bila juče.

Prema njegovim rečima, Demokratska stranka u Vojvodini treba da se „uozbilji“ i krene u „ozbiljniju ofanzivu“ u smeru insistiranja na boljem ustavnom položaju Vojvodine, a ujedno treba i da počne da razgovara sa svojim koalicionim partnerima.

Čanak je veoma oštro kritikovao pojedine medije, a dnevni tabloid „Kurir“ je nazvao „smećem“.

„Ako pogledamo šta se sve smatra medijem u ovoj zemlji, ono smeće od Kurira i slično, onda to potpuno nije vredno spomena. Nije Kurir jedini, ima i Informer, i ima njih još koji su apsolutno nedostojni da se zovu medijem“, rekao je Čanak.

On je dodao da je na nedavnom pokrajinskom konkursu za dodelu sredstava medijima predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić naložio da se Kuriru i Informeru da novac na tom konkursu.

Čanak je još ocenio da sadašnja Vlada Srbije sprovodi program za koji se današnja opozicija zalagala.

Prema njegovim rečima, oficiri za vezu koji su razmenjeni između Beograda i Prištine su „praktično ambasadori“.

(Autonomija/RTV) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga