Čanak: Ili pohapsite neonaciste ili ćemo mi da ih se rešavamo

“Ili će pravna država reagovati i pohapsiti neonacistički ološ ili ćemo morati sami da ih se rešavamo. A onda jako neće valjati”

17. dec 2016

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak zatražio je danas od državnih organa da pohapsi neonaciste koji su sinoć prekinuli jednu tribinu na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

“Ili će pravna država reagovati i pohapsiti neonacistički ološ ili ćemo morati sami da ih se rešavamo. A onda jako neće valjati”, napisao je Čanak na svom profilu na društvenoj mreži Tviter (Twitter).

Potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović prethodno je u saopštenju za javnost najoštrije osudio incident na Filozofskom fakultetu i podsetio da su neonacisti pripadnici zabranjene grupe Nacionalni srpski front, “koju predvodi Goran Davidović ‘Firer’, ekstremni desničar, poznat po brojnim ranijim napadima na neistomišljenike”.

On je podsetio da je LSV još 21. decembra 2005. godine Skupština Vojvodine zatražila od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije da istraži delovanje ekstremističkih grupa, ali je ocenio da je reakcija države “i tada i mnogo puta kasnije izostala”.

“Goran Davidović ‘Firer’ godinama izbegava suđenja i širi ideologiju mržnje. Zastave Obraza i Nacionalnog srpskog fronta redovne su na čestim skupovima u Beogradu, na kojima se širi verska i nacionalna mržnja i narušava ustavni poredak države. Šta još treba da se dogodi da bi država strogo sankcionisala ove ekstremisti? LSV zahteva hitno identifikovanje i najoštrije kažnjavanje neonacista”, naveo je Jovanović.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga