Čanak i Jovanović: Mlake reakcije opozicionih kandidata na napad na aktiviste

"Svaki moralan i pristojan čovek u obavezi je da se suprotstavi promovisanju ratnih zločinaca, što je politika koju sprovodi aktuelni režim"

19. jan 2017

Predsednici Lige socijaldemokrata Vojvodine i Liberalno-demokratske partije, Nenad Čanak i Čedomir Jovanović razgovarali su sinoć povodom incidenta na tribini u Beški i ocenili da je nasilje “prelilo čašu” i da je potrebna hitna reakcija građanske Srbije.

Dvojica lidera su ocenili da su dosadašnje reakcije opozicionih predsedničkih kandidata bile “mlake i birokratske”, bez jasnog odnosa prema ratnohuškačkoj politici iz devedesetih godina, saznaje agencija Beta od izvora bliskih dvojici lidera.

„Svaki moralan i pristojan čovek u obavezi je da se najdirektnije suprotstavi promovisanju i heroizaciji ratnih zločinaca i masovnih ubica, što je politika koju sprovodi aktuelni režim, skrivajući se iza navodne proevropske politike“, ocenili su Čanak i Jovanovic.

Oni su se usaglasili da je neophodno da se na jasan i nedvosmislen način osudi zločinacka politika iz devedesedetih koja je Srbiju odvela u propast.

Čanak i Jovanović su pozdravili akciju Inicijative mladih za ljudska prava usmerenu protiv promovisanja počinitelja ratnih zločina Veselina Šljivančanina.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga