Čanak: I crkva bi morala da plaća porez

"Ako je najveći patriotizam platiti porez, onda treba svi da budemo patriote"

21. mar 2017

Kandidat za predsednika Srbije i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je da je nedopustivo da građani imaju obavezu i rok da plate porez na imovinu, a da crkva javno odbija da plati taj porez i da i dalje ne bude u sistemu PDV a godišnje zarađuje preko sto miliona evra, u trenutku kada se država bori protiv sive ekonomije.

„Ako je najveći patriotizam i obaveza platiti porez, kao što kaže aktuelni premijer, onda treba svi da imamo jednaku obavezu i jednako da budemo patriote“, istakao je Čanak u izjavi za javnost.

Dodao je da se istovremeno samo u budžetu za 2017. i samo za penzijsko, invalidsko i zdravstveno osiguranje sveštenika i verskih službenika izdvaja 260 miliona dinara.

On je naveo i da, ako poreski inspektori žele da sa punim pravom zatvaraju pekare i kioske u kojima neko slučajno ili namerno ne izda fiskalni račun, više ne bi smelo da se dogodi da se nagomilaju i rešavaju reprogramom poreski dugovi, na primer, FK „Partizan“.

„Isti ovaj princip neselektivnog odnosa koji država treba da ima prema naplati poreza, treba da važi i za naplatu električne energije i prirodnog gasa. Jednako je nedopustivo i da se građanima seče struja i isključuje gas zbog duga od nekoliko hiljada dinara, dok se gomilaju dugovi pojedinih javnih preduzeća i fudbalskih klubova za utrošene energente“, ocenio je Čanak.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga