- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Čanak: Hitno smeniti Nikolić master Tomislava

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak ocenio je danas da rehabilitacija Draže Mihailovića predstavlja jedan od najtežih udara evropskim integracijama, kao i stabilnosti zemlje i regiona u proteklih desetak godina, i zatražio smenu predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

“Zasluga za ovo prekrajanje istorijskih činjenica, relativizaciju antifašističke borbe i podele koje nastaju i koje će nastati u zemlji i regionu, nedvosmisleno pripada Nikolić master Tomislavu, jer je insitut predsednika Srbije, predsednika svih građana, zloupotrebljen za pritisak na pravosuđe”, naveo je Čanak u saopštenju za javnost.

On je podsetio da je punomoćnik predlagača rehablitacije Draže Mihailović savetnik predsednika Srbije Oliver Antić, a među predlagačima rehabilitacije je bila Smilja Avramov, koju je Nikolić odlikovao na Dan državnosti pre tri meseca, a koja je bila jedan od glavnih ideologa i potpornih stubova režima Slobodana Mioševića i mračnih devedesetih.

“Kada se tome doda najnoviji skandal u kojem predsednik svih građana aludira na nacionalnu pripadnost pojedinih novinara, više je nego jasno da bi Nikolić master Tomislav morao hitno biti smenjen sa mesta predsednika Srbije, jer će šteta koju nanosi Srbiji daleko nadživeti njegov mandat”, ocenio je Čanak.

On je rekao da rehanilitacija Mihailovića sasvim sigurno nije samo rehabilitacija tog četničkog komandanta, nego je u pitanju rehabilitacija jednog čitavog načina razmišljanja koji je doveo do užasnih pokolja po Sandžaku i istočnoj Bosni.

“Ta rehabilitacija je logičan uvod u rehabilitaciju onih sa kojima je Mihailović sarađivao – Adolfa Hitlera, Ante Pavelića i drugih”, naveo je Čanak.

Prema njegovim rečima, pored toga što je po sredi rehabilitacija poraženih snaga iz Drugog svetskog rata, to je i rehabilitacija logike i koncepta koji je doveo do ratova devedesetih.

“To je rehabilitacija ideologije etnički čiste Velike Srbije i korak ka rehabilitaciji zločinaca odgovornih za Srebrenicu i pre nego što su osuđeni”, poručio je Nenad Čanak.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!