Čanak: Građani Makedonije pokazali da svoju zemlju žele da vide u EU i NATO

"Rezultati referenduma su signal da građani Makedonije svoju zemlju vide u društvu članica Evropske unije i NATO saveza"

01. okt 2018

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak čestitao je danas građanima Makedonije i premijeru Zoranu Zaevu na hrabrosti u donošenju odluka, a povodom referenduma u toj državi, i dodao da su rezultati referendum signal da građani Makedonije žele svoju zemlju da vide u društvu članica EU i NATO.

“Pozdravljamo slobodno izraženu volju građana Makedonije, na referendumu o Sporazumu o imenu države koji je postignut sa Grčkom. Više od 90 odsto građana izašlih na referendum podržalo je Sporazum i na taj način jasno izrazilo težnju za dobrosusedskim odnosima”, naveo je Čanak u saopštenju za javnost.

Dodao je da su rezultati referenduma signal da građani Makedonije svoju zemlju vide u društvu članica Evropske unije i NATO saveza.

“Izražavamo nadu da će i naredni koraci na putu realizacije Sporazuma Makedonije i Grčke proći mirno i demokratskim metodama, što će omogućiti svim građanima Makedonije bolju budućnost”, kazao je Čanak.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga