Čanak: Građani Vojvodine da pokažu kome veruju

Čanak izjavio da je Vojvodina zakinuta za dve milijarde evra Pajtićevom krivicom

31. mar 2016

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak poručio je sinoć u Lugu da bi Vojvodina danas bila u drugačijem položaju i ne bi bila zakinuta za dve milijarde evra, da pre deset godina prilikom donošenja novog ustava Bojan Pajtić, kao pokrajinski premijer nije preko noći i mimo dogovora sa Ligom pristao da u Ustavu zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast, pravo na imovinu i prihode Vojvodine zameni sa famoznih sedam posto republičkog budžeta, koji potom nikada nisu ni ispoštovani ni od jedne republičke vlade.

„Po ko zna koji put se pokazalo da je greške koje su pravljene u prošlosti posle teško ispraviti. Da se nije pre deset godina prilikom pravljenja Ustava Srbije odustalo preko noći od strane tadašnjeg predstavnika Izvršnog veća AP Vojvodine, tu pre svega mislim na Bojana Pajtića, od onoga što je obećano da će biti urađeno, u vezi ingerencija Vojvodine, mi ne bismo ostali bez dve milijarde evra zakinutih sredstava do današnjeg dana“, rekao je Čanak.

On je ocenio da je ovo prilika da se ta istorijska greška ispravi i da na ovim izborima građani Vojvodine jasno pokažu kome veruju da istinski može da zaštiti njihove interese.

„Mislim da oni koji su do sada imali čelne uloge u pokrajini to ne mogu“, kazao je Čanak.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga