Čanak: Generali zveckaju oružjem, najvažnije da se sačuva mir

"Generali zveckaju oružjem, ta se vatra pali lako, ali ne gasi nikako”

20. sep 2016

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da ga brinu zapaljive izjave u vezi sa referendumom u Republici Srpskoj (RS).

“Brinu me zapaljive izjave vezane za RS. Najvažnije je sačuvati mir. Generali zveckaju oružjem, ta se vatra pali lako, ali ne gasi nikako”, napisao je Čanak na svom profilu na društvenoj mreži Tviter (Twitter).

Banjalučke Nezavisne novine prenele su da je ratni komandant Armije Bosne i Hercegovine Sefer Halilović zapretio sukobom u kojem će, kako je rekao, RS nestati, ako referendum o Danu RS bude sproveden.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić osudio je Halilovićevu izjavu i rekao da ona predstavlja “najveću pretnju miru i stabilnosti u regionu“.

On je dodao da Srbija želi mir i stabilnost, ali je poručio da „sigurno neće dozvoliti vojni napad i uništenje Republike Srpske“.

Halilović je rekao da se RS u eventualnom ratnom sukobu mozze održati najviše 10 do 15 dana, jer “Milošević je umro, JNA ne postoji, ne postoji hiljade tenkova, hiljade transportera…”

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga