Čanak: Došlo je vreme da LSV napravi Pokrajinsku vladu

DS najodgovornija zbog izostanka reformi

18. mar 2016

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak ocenio je da je došlo vreme da ta stranka napravi Pokrajinsku vladu jer su do sada isprobani svi ostali modeli.

Čanak je za Sremsku televiziju kazao da se nada da će LSV biti u situaciju da može sama da formira Vladu Vojvodine, jer bi to značilo i vladu koja će biti spremna da se suprostavi devastaciji Vojvodine.

Prema njegovim rečima Liga socijaldemokrata Vojvodine nema potrebe da objašnjava svoje stavove jer ih za 26 godina nije menjala, podsetivši da sve to vreme postoji jedan te isti nesporazum sa Beogradom – „oni hoće naše pare, a mi hoćemo naše pare i nikako da se dogovorimo čije su naše pare“.

„Kako to da mi možemo u Vojvodini da zaradimo, a ne umemo da potrošimo? Nego uvek ima neko pametniji u Beogradu ko će to znati bolje da potroši, a mi ćemo tu biti samo da se rasprodajemo i da radimo. Ali kad treba nešto odlučivati, onda nismo dovoljno pametni i sposobni. Ja u to jednostavno ne verujem“, naveo je Čanak.

On je upitao i kako Vojvodina nema nikakav nesporazum sa ljudima koji žive u Kragujevcu, Kraljevu, Nišu ili Leskovcu.

„Zato što i oni pate od beogradizacije kao i mi. Država je konstruisana i podešena na ratnu državu vremena Slobodana Miloševića. Od toga se nije odustalo, nego su se ti mehanizmi samo usavršavali i evo do dana današnjeg se nije pristupilo njihovim reformama. A za to što se to nije dogodilo najodgovornija je DS“, naveo je Čanak.

On je istakao da je DS u jednom trenutku imala i nož i pogaču da sve to promeni i popravi, ali nije ništa uradila. Dodao je i da Liga traži samo jedno – da Vojvođani sami odlučuju o svojoj sudbini.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga