Čanak: Dinkić je URSao sve što je stigao

"To što Vojvodina više nema svojih banaka, kriv je Dinkić magistar Mlađan"; Maraš: "Čanak se URSao!"

11. apr 2012

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak optužio je Ujedinjene regione Srbije (URS) da je stranka koja nema šta da ujedinjuje, jer u Srbiji i ne postoje regioni, osim Vojvodine koja se jedino može nazvati regionom.

Čanak je sinoć na predizbornom skupu u Mokrinu rekao da je jedina ideja URS-a da sa malo bačenih mrvica na trpezu, na kojoj se nalaze šunke iz Vojvodine, kupi mir onih koji treba da ćute i veruju da nema nikog boljeg ko ume da ih vodi.

„Sećate li se vojvođanskih banaka i da su one bile kičma vojvođanske privrede. Najzaslužniji za to što Vojvodina više nema svojih banaka je (lider URS-a) Dinkić magistar Mlađan, koji je URSao svega čega se latio”, rekao je Čanak.

Lider LSV-a je ponovio da je ta stranka podržala Vladu Mirka Cvetkovića zbog završetka saradnje sa Tribunalom u Hagu, dobijanja statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji i donošenja zakona koji su u skladu sa tekovinama EU.

“U sledećoj Vladi, ako je budemo formirali, prva stvar koju ćemo pokrenuti biće pitanje nadležnosti Vojvodine, pitanje para i pitanje opštine Kikinda i onoga što se iz nje iznosi zato što je ona najsramniji primer eksploatacije Vojvodine”, rekao je Čanak.

On je ocenio da se u toj opštini godišnje ekploatiše nafta u vrednosti 200 miliona evra i dodao da je građanima Kikinde, nakon svega što su im isisali, preostalo jedino još da po ulici uzimaju krv, što je nedopustivo i mora se braniti.

Maraš:  Čanak se URSao

Šef Izbornog štaba Ujedinjenih regiona Srbije (URS) za Vojvodinu Slobodan Maraš optužio je danas predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića i predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka da zloupotrebljavaju sredstva iz Razvojne banke Vojvodine.

Maraš je u saopštenju za javnost naveo da ta banka ima „negativni bilans od 40 miliona evra” i dodao da služi kao „kasa za neograničeno zahvatanje dvojca bez kormilara Pajtić-Čanak”.

Odgovarajući na Čankove optužbe da je lider URS-a Mlađan Dinkić “URSao” sve čega se dotakao, kao i da je doprineo siromašenju Vojvodine, Maraš je rekao da se “Čanak URSao” i da se za autonomiju Vojvodine “zalaže samo na bilbordima”.

“Zvezda više rijaliti programa i tok-šou emisija Čanak Nenad  juče je svojim neveštim pokušajem da bude duhovit potvrdio da se URSao i pokazao elementarno neznanje o srpskoj i vojvođanskoj ekonomiji”, naveo je Maraš.

On je demantovao Čankove navode da se Dinkić zalaže za ukidanje PDV-a i rekao da se lider URS-a zalaže da se mali privrednik, „kojeg Čankovi pajtosi guše besmislenim taksama i nametima”, rastereti tako što će PDV plaćati po naplati robe.

Optužio je Čanka i da je u javnim i komunalnim preduzećima u Novom Sadu „pozapošljavao svoje stranačke kadrove i upropastio ta ista preduzeća”.

„Ono u čemu je pokazao izuzetan talenat svakako su rijaliti programi i tok šou emisije. Za rukovođenje gradom, pokrajinom i državom – očigledno nema talenta”, ocenio je Maraš.

(Beta)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga