Čanak: Dačić uvodi region u stanje ratne psihoze

"Ivica Dačić je primer modernog kvislinga koji bez stida promoviše tuđe interese i još ih predstavlja kao patriotizam"

05. jan 2017

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak ocenio je danas da poslednji, kako se izrazio, „provokatorski i huškački istupi“ ministra spoljnih poslova Ivice Dačića predstavljaju „uvrede na račun susednih država i uvode region u stanje ratne psihoze“.

„U vreme sukoba ’90-ih Ivica Dačić je bio portparol režima koji je ratove poveo i finansirao. Ne samo da se od politike zločina nije ograđivao, već je na najbrutalniji način tu politiku zastupao, branio i pomovisao“, naveo je Čanak u pisanoj izjavi.

Dodao je da očekuje što skoriju smenu Ivice Dačića sa funkcije, jer je „izgubio i poslednje ostatke kredibiliteta da u bilo čije ime razgovara sa domaćim i evropskim okruženjem“.

Lider LSV pozvao je i na usvajanje Zakona o lustraciji, dodavši da nakon usvajanja tog zakona očekuje da „Ivica Dačić odgovara po Krivičnom zakoniku Srbije zbog svega što je u prošlosti radio, i pre i posle 2000. godine“.

Smatra da je Srbiji potrebna lustracija, jer „jedino tako neće doći u situaciju da nas Miloševićevi portparoli zločina ponovo svađaju sa susedima i huškaju na nove sukobe“.

Čanak je naveo i da je Dačić „šampion tranzicije“, te da je na različite načine „učestvovao u svim petooktobarskim vladama od 2004“.

„Njegova tranziciona režimska aktivnost praćena je brojnim aferama od ‘kofera’ do ‘banane'“, istakao je on.

A, kako je ocenio, danas Ivica Dačić provodi vreme na slobodi zbog nedostatka dokaza ili političke volje za procesuiranjem, ali i da „predstavlja i zaštitnika interesa jedne strane države“.

„I, verovatno, u njeno ime, jer to nije interes Srbije, ponovo našu zemlju zavađa sa gotovo svim susedima, ne krijući previše da su mu bliži interesi režima u Kremlju, nego javni interes građana Srbije. Ivica Dačić je primer modernog kvislinga koji bez stida promoviše tuđe interese i još ih predstavlja kao patriotizam“, naveo je Čanak.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga