- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Čanak: Andor Deli je sluga mađarske desnice

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak oštro je danas kritikovao poslanika Evropskog parlamenta ispred mađarske vladajuće stranke Fides, bivšeg vojvođanskog sekretara za obrazovanje i manjine Andora Delija i rekao da je on “sluga mađarskih desničarskih ekstremista”.

Prethodno je Andor Deli u intervjuu za novosadski Mađar so (Magyar Szo) odbacio kritike LSV, stranke koja tvrdi da Deli ne zna čije interese u Evropskom parlamentu zastupa.

“Ove izjave me uopšte ne zanimaju i nemaju uticaja na moj rad. Treba da se sazna od koga dolaze ovakve izjave. Kada se to sazna, odmah postaje jasno kakvu težinu imaju ove rečenice i postaje jasno da ljudi, koji izgovaraju ove rečenice, nemaju pojma o tome kako sve to funkcioniše”, rekao je Deli.

Nenad Čanak je za Autonomiju rekao da Andor Deli odbacivanjem kritika i uvredama na račun LSV nije izneo nijedan argument, već samo “proizvoljne kvalifikacije u najboljem maniru desničarskih ekstremista čiji je bestidni sluga”.

“A da nema ni stida ni srama, govori to da se još i oglašava posle nedvosmislenog stavljanja na listu stranke druge države, pošto je pre toga obavljao jednu od najznačajnijih funkcija u AP Vojvodini. To govori i o njemu, i o tome ko ga plaća, za čije interese zaista radi, a moglo bi se ponešto zaključiti i o sveukupnom moralu i integritetu”, poručio je Čanak.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!