Čanak: Andor Deli je sluga mađarske desnice

“Proizvoljne kvalifikacije u najboljem maniru desničarskih ekstremista čiji je bestidni sluga”

09. feb 2015

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak oštro je danas kritikovao poslanika Evropskog parlamenta ispred mađarske vladajuće stranke Fides, bivšeg vojvođanskog sekretara za obrazovanje i manjine Andora Delija i rekao da je on “sluga mađarskih desničarskih ekstremista”.

Prethodno je Andor Deli u intervjuu za novosadski Mađar so (Magyar Szo) odbacio kritike LSV, stranke koja tvrdi da Deli ne zna čije interese u Evropskom parlamentu zastupa.

“Ove izjave me uopšte ne zanimaju i nemaju uticaja na moj rad. Treba da se sazna od koga dolaze ovakve izjave. Kada se to sazna, odmah postaje jasno kakvu težinu imaju ove rečenice i postaje jasno da ljudi, koji izgovaraju ove rečenice, nemaju pojma o tome kako sve to funkcioniše”, rekao je Deli.

Nenad Čanak je za Autonomiju rekao da Andor Deli odbacivanjem kritika i uvredama na račun LSV nije izneo nijedan argument, već samo “proizvoljne kvalifikacije u najboljem maniru desničarskih ekstremista čiji je bestidni sluga”.

“A da nema ni stida ni srama, govori to da se još i oglašava posle nedvosmislenog stavljanja na listu stranke druge države, pošto je pre toga obavljao jednu od najznačajnijih funkcija u AP Vojvodini. To govori i o njemu, i o tome ko ga plaća, za čije interese zaista radi, a moglo bi se ponešto zaključiti i o sveukupnom moralu i integritetu”, poručio je Čanak.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga