Buteflika u oproštajnom pismu naciji uputio izvinjenje Alžircima

"Ljudski je grešiti i upućujem izvinjenje za sve neuspehe"

03. apr 2019

Predsednik Alžira Abdelaziz Buteflika, koji je juče podneo ostavku, uputio je danas izvinjenje Alžircima u oproštajnom pismu i dodao da je vladao „iskreno i odano“, javila je tamošnja agencija APS.

„Napuštam političku scenu bez tuge i straha za budućnost zemlje. Pozivam vas da ostanete ujedinjeni i da se nikada ne razdvojite“, navodi se u pismu Buteflike upućenom „dragim sestrama i dragoj braći Alžira“.

Buteflika je dodao da ne može da završi mandat bez poruke u kojoj upućuje „izvinjenje“ onima kojima nenamerno nije ispunio zadatak uprkos dubokoj privrženosti da bude u službi svim Alžirkama i Alžircima. U pismu je dodao da je od sada „običan gradjanin“.

„Ljudski je grešiti i upućujem izvinjenje za sve neuspehe“, dodao je alžirski predsednik i dodao da je vladao „iskreno i lojalno“.

Buteflika (82) je juče podneo ostavku pod pritiskom uličnih protesta. Bio je predsednik od 1999. godine u četiri mandata.

Predsednik alžirskog Saveta nacije Abdelkader Besala je zadužen da bude privremeni predsednik do raspisivanja novih izbora, koji treba da budu organizovani u roku od 90 dana.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga