Bugarski: Živimo li u istoj državi?

U svetu vlade država sarađuju s vladama svojih regiona što u Srbiji nije slučaj

15. nov 2014

Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski izjavio je danas da svuda u svetu vlade država sarađuju s vladama svojih regiona što u Srbiji nije slučaj.

Bugarski je, povodom izjave funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) Igora Mirovića da je poziv na zajednički sastanak pokrajinske i republičke vlade „marketing i provokacija“, zapitao da li je to „normalno“, te da li on i Mirović „žive u istoj državi“.

On je kao primer loše saradnje dve vlade naveo je projekat za izgradnju tunela kroz Frušku goru, o kojem je Pokrajinska vlada započela razgovore pre dve godine.

„Taj projekat je važan za građane Iriga, i za životnu sredinu, i za Frušku Goru. Pre dve godine smo počeli da o tome razgovaramo s Vericom Kalanović, pre godinu dana smo ponovo počeli ragovore sa Igorom Mirovićem i – ništa se nije desilo“, upozorio je Bugarski.

Kako je objasnio, to je samo jedan od razloga zašto je veoma važan sastanak pokrajinske i republičke vlade.

„Kada Igor Mirović to naziva marketingom i provokacijom, ja se pitam da li živimo u istoj državi. Da li je to normalno?“, dodao je Bugarski.

On je istakao obavezu zajedničkog rada na novom Zakonu o nadležnostima i Zakonu o finansiranju Vojvodine, i podsetio da svake godine Republika uskrati Pokrajini u proseku po oko 20 milijardi dinara.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga