Bugarski: Vojvodina ostaje regija bez GMO

Prioritet Vojvodine je razvijanje IT sektora u okviru agrobiznisa.

17. sep 2015

Pokrajinski sekretar za lokalnu samoupravu Branislav Bugarski istakao je danas da je Vojvodina regija gde je agrobiznis prioritet i da se ponosi time što je to regija bez genetski modifikovane hrane.

Bugarski je u Bačkom Petrovcu, prilikom razgovora sa studentima Amsterdamskog univerziteta, poručio i da će Vojvodina ostati regija bez GMO i u budućnosti.

„Za nas u Vojvodini glavna industrija je agrokultura, odnosno agrobiznis i Srbija je peta u svetu po izvozu kukuruza, posebno na američkom tržištu, ali ono što je naša prednost je što hrana kod nas nije genetski modifikovana i mi u Vojvodini ni u budućnosti nemam nameru da preduzimamo aktivnosti koje se tiču genetske modifikacije“, naveo je Bugarski.

Pokrajinski sekretar je dodao i da je prioritet Vojvodine da razvija IT sektor u okviru agrobiznisa.

Bugarski je ocenio da se ni Vojvodina, ni lokalne samouprave, ne mogu oslanjati samo na strane investicije, kao što to nije moguće ni samo sa domaćim kompanijama, već da se značajniji ekonomski rast može očekivati uspostavljanjem balansa. On je kazao i da Pokrajinska vlada želi da u narednom periodu značajno stimuliše IT sektor, zbog čega je i konkurisala za formiranje Centra za IT izuzetnost u agrobiznisu u Novom Sadu.

Studenti primenjenih nauka Univerziteta u Amsterdamu borave u tradicionalnoj poseti Biznis Parku u Bačkom Petrovcu. Oni će nakon posete uraditi studijske radove na temu Strateškog razvoja Bačkog Petrovca.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga