Bugarski: Vojvodina je pionir i Don Kihot

Vojvodina je primer dobrog upravljanja i dostupnosti građanima

24. mar 2016

Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski izjavio je danas da je Vojvodina po pitanju razvoja i doprinosa društvu, kao i političke zrelosti, “stalno pionir pa i Don Kihot” u kreiranju naprednih javnih politika.

Bugarski je na konferenciji nedeljnika “Vreme” na temu „Vojvođanski region i dobro upravljanje u svetlu Agende UN do 2030“, rekao da se Vojvodina svim snagama trudi i napreduje u procesu približavanja vlasti građanima i da je primer dobrog upravljanja i dostupnosti građanima, ali da ovi procesi iziskuju dugoročne napore i vreme kako bi se sproveli i ustalili.

On je ocenio da je ruralni razvoj, koji nije rešen u Srbiji, od izuzetnog značaja za dobro upravljanje i podizanje sveukupnog kvaliteta života građana, gde država treba da stvori pretpostavke za kvalitet života kako u gradu, tako i na selu.

Direktor Centra za regionalizam Aleksandar Popov ocenio je da je Vojvodina jedini funkcionalni region u Srbiji koja realno, iako je to još DOS obećavao, još uvek nije doživela decentralizaciju, koja je kako je naglasio evropska osnova za razvijenu demokratiju, za ostvarivanje građanskih prava, gde je subsidijarnost ključno načelo.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga