- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Bugarski: Vojvodina daje 40 odsto BDP-a i 40 odsto izvoza

Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju Branislav Bugarski izjavio je da je Vojvodina najrazvijeniji deo Srbije, koji čini 26 odsto teritorije Srbije, daje 40 procenata bruto društvenog proizvoda, 40 procenata od celokupnog izvoza, a oko 40 odsto ukupnih stranih ulaganja na teritoriji Srbije plasirano je u Vojvodini.

Bugarski je na predstavljanju projekta o energiji biomase u Trstu rekao da produktivnost, cena rada i rezultati rada daju prednost Vojvodini u odnosu na druge regije.

On je dodao da je pokrajinska vlada spremna da podrži strane investitore i da im obezbedi olakšice u administrativnoj proceduri, kao i „druge vrste podsticaja“, preneo je Biro za odnose s javnošć Vlade Vojvodine.

„Pogodnosti za ulaganje u Vojvodinu su brojne, a to se pre svega odnosi na mogućnost snabdevanja tržišta jugoistočne Evrope, zatim tržišta EU, kao i Ruske Federacije”, rekao je Bugarski.

Predstavljanje projekta o upotrebi biomase u Vojvodini u energetske svrhe (Vojvodina Biomaš Energy) organizovali su Vlada italijanske pokrajine Frulija Venecija Đulija (Friuli Venezia Giulia) i Udruženje privrednika Srednja Evropa (Mitteleuropa).

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!