Bugarski: Uvođenje vojvođanskog standarda je prioritet

Lokalne administracije moraju biti uslužni centri građana

23. apr 2013

Vojvođanski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski izjavio je danas da je prioritet njegovog sekretarijata implementacija „Vojvođanskog standarda“ u svim gradovima i opštinama u pokrajini.

Bugarski je objasnio da tri komponente definišu „Vojvođanski standard“: Strategija razvoja za period 2014-2020, osnivanje kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i efikasan sistem komunikacije sa građanima, odnosno sistem „48 sati“.

Ove stavke su primarne za sve lokalne samouprave kako bi dalje mogle da konkurišu za sredstva pokrajinskog sekretarijata, rekao je Bugarski na konferenciji „Konkursi Vlade Vojvodine za podršku investitorima i lokalnim samoupravama u AP Vojvodini“.

Naglasio je da je od izuzetne važnosti da svi gradovi i opštine jasno definišu i odrede svoje planove, jer je u pitanju proces važan i za evropske integracije Srbije.

Prema njegovim rečima, administracije lokalnih samouprava moraju da se što efikasnije okrenu građanima i postanu prevashodno njihov uslužni centar.

„Nemaju sve lokalne samouprave iste ciljeve. Zato prvo stavite na papir šta želite da uradite, koji su vam planovi i ciljevi. Svaki cilj je legitiman, ali mora biti jasno obrazložen“, rekao je Bugarski.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga