Bugarski: Udruživanje poljoprivrednika je naučna fantastika

Kako zadržati mlade na selu?

22. avg 2014

Vršilac funkcije pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Branislav Bugarski pozvao je danas domaće poljoprivrednike da se udružuju i da sami ulažu u svoje kapacitete, uz ocenu da je to danas „naučna fantastika“.

Bugarski je na okruglom stolu u Bečeju rekao da treba „ohrabrivati“ domaće poljoprivrednike da se udružuju, jer će na taj način biti jači i kada su investicije u pitanju.

On je ocenio da je poljoprivreda u Srbiji u proteklih 20 godina nosila teret socijalnog mira, ali i danas predstavlja najvažniju privrednu granu. Zbog toga, dodao je Bugarski, svi resursi treba da budu u funkciji ruralnog razvoja, kako bi se mladima omogućilo da ostanu da žive u svojim mestima. „Jedan od modela može da bude da svaki mladi bračni par dobije po 20 ili 30 hektara zemlje“, naveo je pokrajinski sekretar.

Prema njegovim rečima, ove godine će biti revitalizovano 1.600 kilometara kanalske mreže, od ukupno nešto više od 4.000 kilometara, za šta je izdvojeno oko milijardu dinara.

Okrugli sto u Bečeju organizovali su Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, u okviru projekta „Povoljno poslovno okruženje kao pokretač razvoja Vojvodine“.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kaldrma
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga