Bugarski: U pripremi Vojvođanski standard

O nastavku saradnje USAID-a i Vlade Vojvodine

04. feb 2013

Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski razgovarao je danas o nastavku saradnje sa direktorom Kancelarije za demokratiju i upravljanje USAID-a Piterom Viblerom (Peter Wiebler), saopštio je Pokrajinski sekretarijat za informacije.

Iako je planirano postepeno povlačenje USAID-a sa prostora Balkana, u narednih pet godina, Pokrajinski sekretarijat i USAID planiraju nastavak zajedničkog rada na implementaciji dogovorenih mera koje vode daljem osnaživanju i demokratizaciji lokalnih samouprava na teritoriji Vojvodine, navodi se u saopštenju za javnost.

Bugarski je rekao da njegov sekretarijat nastoji da izgradi sveobuhvatni sistem rada u svim opštinama Vojvodine, zbog čega je započet proces definisanja uslova „Vojvođanskog standarda“.

Kako je objasnio, pod tim se podrazumeva strategija ekonomskog razvoja svake pojedinačne opštine za period od 2014. do 2020. godine, obavezno formiranje kancelarija za lokalni ekonomski razvoj, maksimalna funkcionalnost sistema „48 sati“ i uvođenje sistema kvaliteta, to jest sertifikacija opština.

Piter Vibler je pohvalio ovaj predlog mera Pokrajinskog sekretarijata i ponudio pomoć USAID-a na izradi lokalnih antikorupcijskih mera, piše u saopštenju.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga