Bugarski traži na uvid ugovor o zajedničkom preduzeću vlade i firme iz UAE

Svi poljoprivrednici moraju imati obezbeđenu egzistenciju

09. jul 2014

Vršilac dužnosti pokrajinski sekretara za poljoprivredu Branislav Bugarski zatražio je danas da se javnosti na uvid stavi ugovor koji je Vlada Srbije potpisala sa kompanijom Al Ravafved iz Ujedinjenih Arapskih Emirata o formiranju zajedničkog preduzeća u oblasti agrara.

„Sigurno je da ne sme doći do ponižavanja naših poljoprivrednika u Vojvodini. Ne možemo da prihvatimo ugrožavanje njihove egzistencije i stavljanje poljoprivrednika u našoj pokrajini u položaj građana drugog reda“, rekao je Bugarski na konferenciji za novinare.

Dodao je da pokrajinske vlasti žele da imaju uvid u ugovor koji je potpisan, kako bismo procenili kakav će to uticaj imati na poljoprivredu na teritoriji Vojvodine.

„Prema podacima koji su dostupni javnosti, ovim sporazumom je predviđen zakup poljoprivrednog zemljišta za 250 evra po hektaru, a to je u najmanju ruku upola cene u odnosu na ono što je do sada bilo stanje na terenu, a naravno da to za nas nije prihvatljivo“, istakao je Bugarski.

Prema njegovim rečima, poljoprivredna politika u Vojvodini ne podrazumeva „pet velikih i svi ostali da se snalaze“, nego da svi poljoprivrednici moraju imati obezbeđenu egzistenciju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga