Bugarski: Tisa kao međunarodni plovni put

Preduslovi za kvalitetniji i efikasniji saobraćaj na reci Tisi

13. jula 2015

Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, u saradnji sa neprofitnom organizacijom Dunav-Kriš-Moriš-Tisa, osmislio je projekat kako bi se stvorili adekvatni preduslove za razvoj međunarodnog saobraćaja duž reke Tise, izjavio je danas resorni sekretar Branislav Bugarski.

Implementacija tog projekta je počela 2013. godine i završava se krajem jula ove godine, a Bugarski je na sastanku sa predstavnicima nadležnih institucija Srbije i Mađarske rekao da su u prethodnoj fazi projekta obučeni pripadnici mađarske i srpske Uprave carina i Granične policije da govore srpski i mađarski jezik.

Stvoreni su i infrastrukturni preduslovi gde mogu da se održavaju kontrole carine na pristaništima za kontrolu plovnih objekata, a sve u cilju daljeg razvoja turističke ponude i podizanja konkurentnosti privrede kroz razvoj kargo saobraćaja na Tisi, objasnio je Bugarski.

On je kazao da će ovim projektom biti unapređeni društveno-ekonomski razvoj i sa mađarske i sa srpske strane, i stvoreni preduslovi za kvalitetniji i efikasniji saobraćaj na reci Tisi.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga