Bugarski: Sve opštine u Vojvodini da imaju strategije razvoja

Glavni prioritet ulaganje u ljudske resurse

23. jan 2014

Vojvođanski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski izjavio je danas da svaki grad i opština u Vojvodini imaju obavezu da do 1. januara naredne godine imaju svoju strategiju razvoja i da iz svoje perspektive odrede prioritete.

Bugarski je na predstavljanju Programa razvoja Vojvodine od 2014. do 2020. godine u Sremskoj Mitrovici rekao da je glavni prioritet ulaganje u ljudske resurse.

Prema njegovim rečima, Program razvoja Vojvodine i u skladu sa Evropskom agendom 2020, što znači da je Vojvodina sa takvim programom poptpuno spremna za prekograničnu saradnju.

„To je veoma bitno i za Srem, kada je reč o programima prekogranične saradnje sa Bosnom i Hercgovinom i Hrvatskom“, objasnio je Bugarski.

Naveo je da se u glavne priritete ubrajaju razvoj infrastrukture, koji treba na najbolji način da poveže Vojvodinu i umanji mikroregionalnu razliku, zatim održivi ekonomski razvoj koji treba da unapredi uslove za život i rad, i institucije koje moraju na konkurentan način na tržištu da predstavljaju Vojvodinu i budu servis građana.

Bugarski: 900 miliona evra za Program razvoja Vojvodine

Vojvođanski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski izjavio je danas da je za sprovođenje Programa razvoja Vojvodine od 2014. do 2020. godine predviđeno oko 900 miliona evra.

„Program razvoja Vojvodine nam omogućava da uskladimo našu politiku sa ciljevima Evropske unije, koja je donela finansijske planove, i da bismo mogli da konkurišemo za te fondove, neophodan nam je dokument ove vrste“, rekao je Bugarski na predstavljanju tog programa u Kikindi.

Prema njegovim rečima, za Banat je izuzetno značajno pitanje graničnih prelaza, za slobodan protok robe, ljudi i ideja, kao i izgradnja industrijskog parka na tromeđi sa Mađarskom i Rumunijom.

„Planiramo da u Severnobanatskom okrugu, za sedam godina, otvorimo barem jedan granični prelaz sa Rumunijom, a da se efikasnost u radu postojećeg graničnog prelaza kod Nove Crnje podigne na viši nivo“, kazao je Bugarski.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovely Jubbly
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga