Bugarski preuzeo Ješićev sekretarijat

Ovlašćenje na osnovu kojeg će voditi još jedan sektor će važiti do imenovanja novog sekretara

04. jul 2014

Pokrajinski Sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo od danas će voditi Branislav Bugarski, koji u Pokrajinskoj vladi obavlja i funkciju sekretara za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Bugarski je potvrdio da je ovlašćen da vodi resor koji je do nedavno vodio Goran Ješić, koji je razrešen te dužnosti na sednici pokrajinske Skupštine održanoj 2. jula, prenela je Radio televizija Vojvodine.

Bugarski je rekao da je ovlašćenje na osnovu kojeg će voditi još jedan sektor „samo pravno formalno rešenje“ kako bi bilo omogućeno da sekretarijat nesmetano funkcioniše.

Dodao je da će to ovlašćenje važiti do imenovanja novog sekretara.

„To neće ni u kojoj meri uticati na kvalitet rada u sekretarijatu na čijem sam čelu formalno, jer u Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu postoje timovi profesionalaca koji su taj posao dobro radili i sigurno će ga dobro raditi i u budućnosti“, kazao je Bugarski.

Goran Ješić je ranije izjavio da se njegovo smenjivanje može objasniti početkom pregovora vojvođanskog premijera Bojana Pajtića o ulasku u Vladu Vojvodine Nove demokratske stranke (NDS) Borisa Tadića.

Pajtić je odbacio ovakve tvrdnje i istakao da je Ješić podneo „javnu ostavku“, te da potencijalna koalicija sa NDS proizilazi iz činjenice da Liga socijaldemokrata Vojvodine ne želi da pregovara bez NDS, a bez njih je nemoguće napraviti onu većinu „kakvu želimo“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga