Bugarski: Pregovori stali zbog rekonstrukcije Vlade

Izgradnja tunela kroz Frušku goru i obilaznica oko Iriga čekaju dok se republičke vlasti rekonstruišu

23. avg 2013

Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski izjavio je danas da je jedan od prioriteta Vlade Vojvodine izgradnja tunela kroz Frušku goru i obilaznice oko Iriga, ali da su pregovori sa izvođačima stali zbog rekonstrukcije Vlade Srbije.

„Do sada je urađen projektni zadatak, postoji obezbeđeno finansiranje od strane kineske ‘Eksim banke’ i treba da se zaokruže pregovori sa nekom od kineskih firmi koja bi bila izvđjač radova”, navodi se u saopštenju.

Bugarski je rekao da Vlada Vojvodine podržava građane Iriga u zahtevu da radovi započnu u prvoj polovini sledeće godine i dodao da je potrebno što pre ponovo započeti pregovore sa potencijalnim izvođačima radova.

„Time ćemo u budućnosti sprečiti ono što je najvažnije, gubitak ljudskih života, ali i bilo kakvu dalju materijalnu štetu”, dodao je Bugarski.

Građani Iriga najavili su da će od danas svakodnevno blokirati magistralni put Novi Sad- Šabac, zbog saobraćajnih nesreća i velikog broja automobila i kamiona koji prolaze kroz glavnu ulicu ovog grada.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga