Bugarski: Pozitivna očekivanja za 2013. godinu

"Svakako da nismo zatvoreni za saradnju sa novim partnerima, ali sa relativno skromnim kapacitetima moramo biti veoma oprezni i skoncentrisati se na iskorišćavanje potencijala koje posedujemo"

12. jan 2013

Pokrajinski sekretar za medjuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski izjavio je danas da je cilj tog sekretarijata da promoviše multikulturalne, privredne i turističke potencijale Vojvodine, naročito na medjunarodnom nivou.

„U narednoj godini planiramo da se fokusiramo na saradnju sa regionima kako iz najbližeg okruženja, tako i sa drugim evropskim regijama“, rekao je Bugarski na konferenciji za novinare u Vladi Vojvodine.

„Svakako da nismo zatvoreni za saradnju sa novim partnerima, ali sa relativno skromnim kapacitetima moramo biti veoma oprezni i skoncentrisati se na iskorišćavanje potencijala koje posedujemo. To znači da, za početak, moramo unaprediti postojeću saradnju“, kazao je Bugarski.

Kao primer dobre medjuregionalne saradnje naveo je Rumuniju i Madjarsku, a u poslednje vreme i Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Značajna saradnja ostvarena je i sa italijanskom pokrajinom Friuli Venecija Djulija na polju kulture, socijalne politike i u oblasti malih i srednjih preduzeća. Prema rečima Bugarskog, nedavna poseta Pokrajini štajerskoj učvrstila je planove i saradnju izmedju dve regije u oblasti privrede.

Kada je reč o lokalnim samoupravama, Bugarski je istakao da je zbog potencijala koji postoje veoma bitna dalja primena i implementacija „vojvodjanskog standarda“. „Nekoliko komponenti je bitno u okviru sprovodjena tog standarda, a to su strategija sa izvedenim akcionim planom za period 2014-2020. godine, operativno funkcionisanje Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj, sistem ’48 sati’ i da mesne kancelarije budu servis gradjana na prvom nivou“, rekao je Bugarski.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga