Bugarski: Podrška poljoprivredi stub Vojvodine

Ambicija Pokrajinske vlade je da razvija selo u Vojvodini

31. mar 2016

Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski izjavio je danas da je ambicija Pokrajinske vlade da razvija selo u Vojvodini.

Bugarski je sa predavanja „Evropski fondovi za ruralni razvoj – slovenačka iskustva“ poručio da je poenta kritika upućenih republičkoj Vladi da neke njihove odluke u velikoj meri otežavaju život na selu i osiromašuju i njega i malog poljoprivrednika.

„Naša ideja je da u Srbiji budemo najuspešniji i u tom kontekstu da koristimo evropske fondove“, rekao je Bugarski.

Poslanik u Evropskom parlametu Franc Bogovič objasnio je da je oko dve trećine finansija koje su Sloveniji stigle iz evropskih fondova od 2003. godine do danas otišlo na ruralni razvoj.

„Prvo morate imati viziju, zatim da je stavite na papir i da u administrativnom smislu imate tim ljudi koji će na tome raditi svim srcem“, rekao je Bogovič.

Predavanje je održano u Bačkom Petrovcu u organizaciji Pokrajinske vlade, Agencije za regionalni razvoj Vojvodine, Razvojnog centra „Srce Slovenije“ i Opštine Bački Petrovac.

U pitanju je priprema vojvođanske privrede za početak korišćenja sredstava iz fondova EU, koji su namenjeni ruralnom razvoju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga