Bugarski: Hitno o izgradnji tunela i obilaznice

Za fruškogorski tunel i obilaznicu oko Iriga na raspolaganju kreditna sredstva kineske "Eksim banke"

27. avg 2013

Predstavnici Vlade Vojvodine zatražiće hitan sastanak s novim ministrom za regionalni razvoj Srbije, da bi nastavili razgovor o izgradnji tunela kroz Frušku goru i obilaznice oko Iriga.

To je danas rekao pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski na sastanku s delegacijom Iriga.

Bugarski je naveo da su Srbiji za projekat tunela i obilaznice na raspolaganju kreditna sredstva kineske „Eksim banke“, a do sredine oktobra mogli bi da se završe pregovore sa kineskim izvođačima radova, i da se u naredna dva meseca potpiše ugovor o izgradnji.

Kako je navedeno, za radove je planirano 150 miliona evra.

Na sastanku su uvažena tri zahteva Irižana tokom blokade saobraćaja koju su priredili u petak, te će biti izrađen projekat signalizacije, meriće se brzina kretanja i težina kamiona, a
policijska stanica u Irigu će kontrolisati saobraćaj kroz to mesto.

Pokrajinski sekretar za privredu Miroslav Vasin rekao je da će njegov sekretarijat preuzeti inspekcijski nadzor saobraćaja u Irigu i finansirati mere za veću bezbednost tamošnjeg saobraćaja.

Najavio je da će Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu u sledećih deset dana izraditi elaborat o poboljšanju saobraćajne signalizacije u Irigu.

Građani Iriga su iz protesta blokirali magistralni put Novi Sad-šabac pošto je kamion sleteo sa puta i udario u kuću. Takve nesreće su učestale jer kroz sam centar Iriga magistralnim putem prolazi i po 20.000 vozila dnevno.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga