- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Bugarski: Građani Iriga taoci Vlade Srbije

Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski poručio je u nakon sastanka Radne grupe za Fruškogorski koridor, kojom je predsedavala ministarka u Vladi Srbije Zorana Mihajlović, da je Pokrajinska vlada do sada izuzetno nezadovoljna radom na projektu Fruškogorskog koridora i tunela kroz Frušku Goru.

Bugarski je podsetio da je još pre tri godine dogovoreno da se u 2013. godini obezbedi 12 milijardi dinara za taj projekat, ali da, nakon prve rekonstrukcije republičke Vlade, Vojvodina nije dobila ni pare, ni tunel. Pokrajinski sekretar je dodao i da je tada sa novim ministrom Igorom Mirovićem dogovoreno da se radi idejni projekat.

Bugarski je naveo i da je Vojvodina prošle godine iz svog budžeta obezbedila ponovo 200 miliona dinara, ali da, zbog republičkih izbora, opet nije bilo napretka i sredstva nisu bila utrošena. On je dodao da je za ovu godinu Vojvodina obezdebedila 75 miliona dinara.

„Tražimo od republičke Vlade i ministarke Mihajlović da se u roku od sedam dana nastavi rad na projektu tunela kroz Frušku goru i raspiše tender za idejni projekat, jer građani Iriga ne zaslužuju da budu taoci lošeg upravljanja projektima“, poručio je pokrajinski sekretar.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, koja je predsedavala Radnom grupom za fruškogorski koridor, izjavila je da ovaj projekat sad konačno došao na listu prioriteta Vlade Republike Srbije.

„Nije bilo lako i dugo je trebalo da projekat Fruškogorskog koridora postane prioritet republičke Vlade, ali sada mogu da vam garantujem da jeste i ovog koridora će sigurno biti“, istakla je Mihajlović.

Ona je dodala i da će ugovor o prenosu sredstava, a time i uslovi za raspisivanje javne nabavke za izradu idejnog projekta, biti tema na prvoj sledećoj sednici Vlade Srbije.

Prema njenim rečima, novac za taj projekat postoji, a sada je važno krenuti što pre sa realizacijom prvih koraka koji su već spremni da se nastavi sa radom na projektu Fruškogorskog koridora i tunela kroz Frušku goru.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!