Bugarski: Dinkić skreće pažnju sa štete koju čini

Besmislene izjave ministra-štetočine

23. nov 2012

Vojvođanski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski izjavio je da ministar finansija Srbije Mlađan Dinkić svojim izjavama bezuspešno pokušava da skrene pažnju sa štete koju čini građanima Vojvodine.

„Uopšte nisam iznenađen Dinkićevom izjavom jer, umesto da ministar da odgovor na pitanje zašto nije poštovan Ustav Srbije, on kriminalizacijom Razvojne banke Vojvodine (RBV) i Fonda za kapitalna ulaganja u maniru „drš’te lopova“ bezuspešno pokušava da skrene pažnju sa štete koju čini građanima Vojvodine“, rekao je Bugarski agenciji Beta.

Ocenio je da već poznate činjenice da je državni budžet Srbije samo ove godine Fond za kapitalna ulaganja uskratio za šest milijardi dinara, a da problemi RBV potiču iz vremena ‘Metals banke“, „dodatno obesmišljavaju današnje izjave ministra“.

Dinkić je danas izjavio da se cela „ujdurma“ oko finansiranja Vojvodine nastala iz straha od istrage za nenamensko trošenje novca u RBV koja, kako je rekao, ovih dana treba da se pokrene.

„Mislim da je cela ova ujdurma koja se podigla zapravo strah od istrage za nenamensko trošenje novca u RBV i Fondu za kapitalna ulaganja koje ovih dana treba polako da se pokrene“, rekao je Dinkić novinarima u Skupštini Srbije.

Po njegovim rečima, pokrajinska administracija želi da skrene pažnju javnosti na potpuno drugi teren politike, da bi eventualno neku individualnu odgovornost pojedinih ljudi ostavili po strani.

Dinkić je ocenio da je debata o finansiranju Vojvodine koja se juče vodila u parlamentu „100 odsto politička i nema nijedan promil ekonomskog u sebi“.

(Beta)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga