Bugarski: Budućnost Vojvodine jedino u EU

Pojedini predstavnici republičke vlasti prave paniku u javnosti

14. okt 2015

Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju Branislav Bugarski izjavio je danas u Briselu da Vojvodina svoju budućnost može da ima samo u Evropskoj uniji i dodao da aktuelne izjave republičkih funkcionera na temu Kosova i Poglavlja 35. ne smeju ići u pravcu nedostatka političke odgovornost i stvaranja nepotrebne drame.

Bugarski je na manifestaciji „Otvoreni dani 2015“ ocenio da pojedini predstavnici republičke vlasti prave paniku u javnosti, iako pre toga nisu ni predstavili u celosti dokument, niti amandman.

„To je, po mom ličnom mišljenju, politička zloupotreba i namerno kreiranje atmosfere kako bi se što lakše raspisali potpuno nepotrebni sledeći republički izbori“, kazao je Bugarski za Radio Novi Sad.

On je ocenio da je to deo političkog okruženja, u kojem nema političke ni hrabrosti, ni odgovornosti.

„Ako nemate političku odgovornost i hrabrost, onda nemojte da se kandidujete za političke funkcije, to je prva stvar. Drugo, ja ne bih voleo da ovakve političke izjave i drame posluže sutra kao izgovor zbog čega se sa Srbijom ne bi nastavilo ka evropskom putu“, istakao je pokrajinski sekretar.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga