Bugarski: Budućnost Vojvodine je u proizvodnji hrane i IT sektoru

Vojvodina jedan od retkih regiona van EU uključen u S3 Platformu

10. mar 2016

Pokrajinski sekretar za lokalnu samoupravu Branislav Bugarski izjavio je danas da je Vojvodina identifikovala poljoprivrednu proizvodnju, prehrambenu industriju i informaciono-komunikacione tehnologije kao sektore sa potencijalom za smart specijalizaciju.

Bugarski je na konferenciji „Preduzetničke zajednice i pametne teritorije – Pametne teritorije u praksi“ u Briselu podsetio da je Skupština Vojvodine donela Odluku o programu za smart specijalizaciju u istraživanju i inovacijama za period od 2015. do 2020. i dala okvir za razvoj ljudskog kapitala, mreže formalnih i neformalnih komunikacija i uvećanje konkurentnosti.

On je ocenio da je Vojvodina jedan od retkih regiona van EU uključen u S3 Platformu, a da smart specijalizacija Vojvodine prepoznaje specifičnosti i prednosti pokrajine zasnovane na geografskom položaju i ljudskim resursima i određuje položaj Vojvodine u oblasti istraživanja i razvoja.

Pokrajinski sekretar je rekao i da Vojvodina potpuno podržava koncept Evropskih preduzetničkih regiona, kao inicijative koja je inspirisala mnoge regije širom evropskog kontinenta.

„Fleksibilnost, doživotno učenje, ali i upravljanje dijalogom, obezbeđena sredstva, jasni ciljevi i dijalog donose rešenje. Bitno je stalno se usavršavati, i adaptirati se na novo okruženje. Morate biti ubeđeni i verovati u to što radite, a posebno ako se pametno specijalizujete“, dodao je Bugarski.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga