Bugarski: Braćo, ne žicom i blokadama

Premijeri Srbije, Hrvatske i Mađarske bi trebalo da se nađu u Novom Sadu

24. sep 2015

Pokrajinski sekretar za lokalnu samoupravu Branislav Bugarski ocenio je danas da bi premijeri Srbije, Hrvatske i Mađarske trebalo da se nađu u Novom Sadu i dijalogom reše probleme.

Bugarski je istakao da je Novi Sad pravo mesto da Aleksandar Vučić, Zoran Milanović i Viktor Orban sednu za sto, jer je Novi Sad multietničan grad, gde su i srpski i hrvatski i mađarski jezik u službenoj upotrebi.

„Ne žicom i blokadama, braćo, jedino dijalog vodi rešavanju problema“, poručio je pokrajinski sekretar.

Bugarski je naveo i da su zatvorene granice štetne i po građane i privredu i da eskalacija situacije na granici Srbije sa Mađarskom ne sme da se ponovi više nigde.

„Devedesetih smo prvo rekli ‘ne’ slovenačkoj robi i ne sme se napraviti ni najmanji korak u tom pravcu. Politika ‘blokadom ćeš me, blokadom ću te’ je pomalo infantilna i takva politika nikome nije u interesu. Zbog toga se mora sesti za sto“, kazao je Bugarski.

On je ocenio i da bi Srbija, Hrvatska i Mađarska trebalo da upute Briselu zajedničku inicijativu za rešavanje problema.

„Trebalo bi da sve tri države zauzmu jasan stav i adresiraju ga tamo gde problem i nastaje“, naveo je pokrajinski sekretar za lokalnu samoupravu.

Bugarski je podsetio da je Pokrajinska vlada bila domaćin predsedničkom samitu i ocenio da je to mesto gde bi trebalo da se održi trojni sastanak premijera.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga