Budžet Vojvodine rebalansom umanjen za 1,29 milijardi dinara

Vojvodina se neće zaduživati

15. okt 2014

Pokrajinska vlada utvrdila je danas Predlog odluke o rebalansu budžeta Vojvodine za 2014. godinu, kojim je pokrajinski budžet smanjen za 1,29 milijardi dinara, odnosno za nešto manje od dva odsto, i iznosi 64,85 milijardi dinara.

Pokrajinska vlada je saopštila da je odustala od planiranog zaduživanja u ovoj budžetskoj godini, zbog loših uslova na fiannsijskom tržištu, pa će se nabavka medicinske opreme za kompleks “Kamenica dva” realizovati iz tekućih prihoda budžeta Vojvodine.

Likvidne mogućnosti budzeta, pre svega raspoloživa sredstva koja potiču iz viška prihoda iz prethodnih godina, omogućavaju da se zaduživanje kao planirani izvor finansiranja medicinske opreme, zameni u jednom delu sredstvima kojima budzet raspolaže, objašnjava se u saopštenju sa sednice Pokrajinske vlade.

Dodaje se da je predlogom rebalansa, a na preporuku Vlade Srbije, predviđeno 360 miliona dinara za potrebe finansiranja nastavka gradnje Žeželjevog mosta preko Dunava u Novom Sadu.

Pokrajinska vlada sa današnje sednice uputila je Skupštini Vojvodine Predlog pokrajinske skupštinske odluke o pravu na sufinansiranje troškova za biomedicinski potpomognuto oplođenje za drugo, treće i svako naredno dete.

“S obzirom na negativne demografske tendencije u Pokrajini, veoma je bitno stvoriti mogućnost za veštačko oplođenje ne samo za prvo dete”, piše u saopštenju.

Predlaže se da to pravo može da ostvari porodica, bračni i vanbračni partneri, koji imaju najmanje jedno zajedničko dete ili dete koje pripada jednom od partnera, kada pacijentkinja nema više od 44 godine starosti, i gde par ima prebivalište na teritoriji Vojvodine, najmanje godinu dana od dana pozitivnog mišljenja Stručne komisije za biomedicinski potpomognuto oplođenje Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu.

Sredstva za sufinansiranje ovih troškova obezbeđuju se u budzetu Autonomne pokrajine Vojvodine, navodi se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga