Budžet Novog Sada 21,3 milijarde dinara

Opozicija: Vlast u Novom Sadu je nesposobna

27. dec 2013

Odbornici Skupštine grada Novog Sada usvojili su danas budžet za 2014. godinu koji iznosi 21,3 milijarde dinara, što je za oko 12 odsto manje u odnosu 2013. godinu.

Član Gradskog veća zadužen za finansije Dejan Mandić rekao je da je budžet realan i socijalno odgovoran. Naveo je da su subvencije gradskim javnim i komunalnim preduzećima smanjene za trećinu, ali je dodao da nisu smanjivane kapitalne subvencije.

Predsednik opozicione odborničke grupe Demokratske stranke Božidar Protić ocenio je da smanjenje budžeta govori o tome da je građanima sve gore i gore. On je kritikovao gradsku vlast predvođenu Srpskom naprednom strankom i rekao da je u prvih devet meseci ove godine realizovala investicioni budžet u visini od svega 21 odsto.

Potpredsednik Gradskog odbora opozicione Lige socijaldemokrata Vojvodine Damir Kondić rekao je da aktuelna gradska vlast nije uspela da realizuje ni budžet iz 2013. koji je sama usvojila. „To ne znači da je vlast bila dobra pa da je štedela, nego jednostavno znači da neki od projekata nisu ni započeti, ni realizovani“, istakao je Kondić.

Odbornici su usvojili i Predlog odluke o organizovanju Javnog komunalnog preduzeća „Zoohigijena i Veterina Novi Sad“, koje će se, između ostalog, baviti zbrinjavanjem pasa i mačaka lutalica.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga