Budžet Novog Sada 19,9 milijardi dinara, svinjarije se nastavljaju

SPS formirao odborničku grupu bez ijednog socijaliste!?

29. dec 2014

Skupština grada Novog Sada usvojila je večeras, nakon burne rasprave, budžet za 2015. godinu, u iznosu od 19,9 milijardi dinara, a nakon toga sednica je nastavljena sa dnevnim redom koji ima 80 tačaka.

Član Gradskog veća za finansije Dejan Mandić kazao je na sednici da je budžet manji za 450 miliona dinara u odnosu na 2014. godinu, dok su predstavnici opozicije tvrdili da je manji za četiri i po milijarde dinara.

Mandić je kazao da će za investicije biti izdvojeno 30 odsto sredstava iz budžeta.

Odbornici opozicionih Demokratske stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine optužili su vladajuću koaliciju da je prekršiula statut Skupštine grada, jer je Predlog budžeta odbornicima dostavljen dva dana pred početak skupštine, a ne 72 sata pre početka zasedanja, zbog čega opozicija nije mogla da podnese amandmane.

Socijalistička partija Srbije danas je formirala novu odborničku grupu, u kojoj nijedan član nije iz te stranke.

Prethodno je predsednik Pokrajinskog odbora SPS-a Dušan Bajatović rekao da odbornici Siniša Sević, koji je i predsednik Skupštine grada, zatim Đorđe Petrović i Klaudija Ilić više ne predstavljaju socijaliste u Skupštini grada.

Nova odbornička grupa ima sedam odbornika i u njoj su Tihomir Nikolić iz PUPS-a, Jelena Crnogorac iz Jedinstvene Srbije, zatim Petar Ćirović i Branko Pejić, bivši odbornici Demokratske stranke Srbije, kao i nekadašnji odbornici DS-a Slađana Križanić, Ana Vozar i Danijel Borbaš.

Ta nova odbornička grupa se zove „Za Novi Sad“.

Siniša Sević je rekao da Dušan Bajatović nije nadležan da smenjuje članove partije i dodao da oni mogu da budu smenjeni samo odlukom predsednika stranke i predsedništva, koje još uvek nije formirano.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga