Budošan: Da li EPS služi da ispunjava fantazije?

Koji je motiv za imenovanje bivšeg vlasnika pečenjare za v.d. direktora EPS?

16. mar 2016

Funkcioner Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Dragan Budošan izjavio je danas da ta stranka traži da Vlada Srbije da precizan odgovor građanima Vojvodine, kao i čitave Srbije, koji je motiv za imenovanje  bivšeg vlasnika pečenjare „Fantazija“ za v.d. direktora Elektroprivrede Srbije (EPS).

Vlada Srbije imenovala je juče Milorada Grčića za vršioca dužnosti direktora EPS-a, do završetka konkursa.

Član stručnog saveta za energetiku i mineralne sirovine LSV Dragan Budošan istakao je da ta stranka u ime građana traži i odgovor na pitanje na koji tačno način će takvo personalno rešenje doprineti razvoju i poboljšanju kvaliteta i sigurnosti snabdevanja građana električnom energijom.

„Lutanja u personalnom i organizacionom upravljanju strateškom kompanijom, doživljavaju vrhunac imenovanjem osobe koja nema dugogodišnje iskustvo u energetici  i poslednji udarac struci i zdravom razumu i svim onim monterima, inženjerima koji trenutno ili su kroz istoriju doprineli izgradnji našeg energetskog sistema“, ocenio je Budošan u pisanoj izjavi.

On je dodao i da su ukidanje Elektrovojvodine, kupovina akcije Crnogorskog Elektroprenosnog sistema i istovremeno nedovoljno ulaganje u održavanje domaćeg prenosnog sistema koji u nekim delovima države ne može da izdrži jači sneg, deo slike na kojoj se, kako je naveo, na žalost ne vidi opšti interes svih građana, već samo jednog uzanog vladajućeg dela.

Budošan je poručio Vladi Srbije da, ako nema dovoljno stručnog kadra koje bi postavila na funkciju direktora EPS, razmisli o kadrovima koji su ukidanjem Elektrovojvodine u Vojvodini ostali neraspoređeni.

„Fantazijama ovde nema mesta. Sa strujom se ne igra“, istakao je funkcioner LSV.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga