Budimpešta: Pet nagrada recitatorima iz Vojvodine

U finalu prvog takmičenja mladih recitatora Karpatskog basena održanom u Budimpešti čak pet nagrada osvojili su recitatori iz Vojvodine

14. apr 2013

U finalu prvog takmičenja mladih recitatora Karpatskog basena održanom u Budimpešti čak pet nagrada osvojili su recitatori iz Vojvodine. Takmičenje mladih recitatora od 14 do 20 godina pod nazivom „Quo vadis, Domine?“ pokrenuo je Radio Marija, u kojem je učestvovalo više stotina mladih sa područja Karpatskog basena, a u finalu 49 takmičara.

Žiri, koji je vrednovao recitatorsko umeće učesnika finala pred sobom je imao samo takmičare i njihova imena, ali ne i informaciju ko odakle dolazi, sa ciljem da se predupredi mogućnost bilo kakve pristrasnosti. Proglašenje pobednika bilo je praćeno ogromnim aplauzom, a urednik mađarske televizije Duna prokomentarisao je da su „vojvođanski recitatori došli, videli i pobedili“. U kategoriji mlađih recitatora Hunor Černjak, Anastazia Pastor i Agneš Pap osvojili su prve tri nagrade, a dve nagrade u kategoriji starije takmičarske kategorije dobili su Atila Rižanji i Dejan Prčić, koji su takođe iz Vojvodine.

(Mađar so)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga