Broz: Vratiti dostojanstvo narodu

Broz je rekao da KP želi da pomogne radničkoj klasi da dođe do posla, mladima da se besplatno školuju a starima da se leče i primaju redovne penzije

24. dec 2011

Predsednik Komunističke partije (KP) Josip Joška Broz izjavio je danas u Loznici da će ta partija raditi na vraćanju dostojanstva narodu, obnovi starog sistema
vrednosti i insistirati na pomirenju naroda.

„Kada uđemo u parlament, znanjem, dostojanstvom, čašću i poštenjem ćemo pokazati ko smo i šta smo. Nikada nećemo glasati za predlog koji je protiv interesa naroda, a podržaćemo svaki koji je za njegovu dobrobit, bez obzira ko ga predložio“, rekao je Broz na tribini Gradskog komiteta KP u Loznici.

Broz je rekao da KP želi da pomogne radničkoj klasi da dođe do posla, mladima da se besplatno školuju a starima da se leče i primaju redovne penzije.

Prema njegovim rečima, stranka će raditi na pomirenju naroda, kako bi se zajednički borili za bolju budućnost.

Broz je kazao da neće praviti predizborne koalicije, jer „nema sa kim“, ali je dodao da će sa nekima morati da se dogovaraju nakon izbora.

Naglasio je međutim, da nikada neće razgovarati sa „onima koji su izdali zemlju i obećali hiljadu evra za akcije“.

„Isti ti koji su razbili zadruge i mesne zajednice, sada pričaju da one treba da postoje. Rade na tome da izmeste Kuću cveća a pričaju da je u Titovo vreme bilo bolje. Kako su se sad ođednom setili i pred izbore stali na ovu stranu?“, rekao je Broz.

On je kazao da je za godinu dana od osnivanja, Komunistička partija organizaciono ojačala osnivanjem 70 opštinskih i gradskih komiteta po Srbiji.

Broz je kritikovao aktuelnu vlast da „organizovanjem raznih rijaliti programa želi da skrene pažnju naroda na nebitne stvari, kako bi zaboravio da nema hleba da jede“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga