Brojne nepravilnosti na više desetina biračkih mesta u Kikindi

Nepoznate osobe proveravaju da li građani glasaju, sede u kolima izvan biračkih mesta i proveravaju glasače uz pomoć spiskova

02. apr 2017

Brojne nepravilnosti na više desetina biračkih mesta u Kikindi prijavljene su danas Radnom telu Republičke izborne komisije (RIK) u tom gradu, izjavio je član kikindskog Radnog tela RIK-a Željko Bodrožić.

On je naveo da je prijavljeno da na tim mestima nepoznate osobe proveravaju da li građani glasaju, da sede u kolima izvan biračkih mesta i proveravaju glasače uz pomoć spiskova, kao i da su te osobe „uglavnom i članovi biračkih odbora“.

„Na biračkim odborima je da prijavljuju te nepravilnosti, jer mi kao Radno telo ne možemo ništa da učinimo. Članovi biračkih odbora beleže sve nepravilnosti i večeras ćemo imati tačne informacije o svemu, jer će biti unete u zapisnik“, rekao je Bodrožić za Autonomiju.

Dodao je da je svim biračkim odborima naloženo da za sve što primete u toku dana reaguju, unesu u zapisnik i prijave neregularnosti, ali i da članovi biračkih odbora treba da oteraju ljude sa spiskovima, da ih upozore i da zovu policiju.

On je kazao i da je policija u Kikindi danas reagovala na jednom biračkom mestu, na kojem uglavnom glasaju građani romske nacionalnosti, a gde su članovi biračkih odbora primetili organizovane grupe i sumnjaju na kupovinu glasova.

U ovom slučaju, kako je naveo, reagovalo je i Radno telo RIK u Kikindi, čiji članovi su otišli na to biračko mesto i udaljili ljude koji „organizuju“ glasanje, ali su se oni samo pomerili nekoliko metara dalje „i nastavili da rade svoje“.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga