Brodogradilište u Apatinu ide ponovo na doboš

Za brodogradilište su zasad zainteresovane holandske kompanije "Peters" i "Rajna-Dunav" iz Kladova, kao i domaći "MK komerc".

06. avg 2011

Apatinsko brodogradilište moglo bi da dobije novog vlasnika 16. avgusta. Nakon neuspešnog pokušaja da se preduzeće u stečaju proda javnim nadmetanjem, novi vlasnik će se pronaći neposrednom pogodbom.

Za brodogradilište su zasad zainteresovane holandske kompanije  „Peters“ i „Rajna-Dunav“ iz Kladova, kao i domaći „MK komerc“.

Vrednost imovine preduzeća procenjena je na 584.279.000 dinara, dok ukupna potraživanja poverilaca iznose 1.185 milijardi. Kupac je obavezan da, u pismenoj formi, ponudi početnu cenu za pregovore i uplati depozit od 116.855.800 dinara. Krajnji rok za uplatu depozita je 12. avgust.
Prema pisanju lista „Press“, do sada je ponudu poslao jedino „MK komerc“, vlasnika Miodraga Kostića, i to na 1,5 miliona evra.

Apatinci strahuju da brodogradilište ne dospe u ruke domaćih biznismena, koji bi bili zainteresovani samo za lokaciju preduzeća jer se radi o površini od devet hektara, koja bi se mogla, uz postojeću infrastrukturu, koristiti za pretovar robe.

Stečajni upravnik brodogradilišta Predrag Ljubović ističe da će o prodaji preduzeća odlučivati Odbor poverilaca ako ponuđena cena bude manja od 50 odsto od početne. U suprotnom odluku donosi stečajni upravnik.

(Radio021)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga