Brod teatar isplovio na interkulturalno putovanje Dunavom

Cilj projekta je da razvija evropski identitet, koji je zasnovan na zajedničkim vrednostima, istoriji i kulturi na novi regionalni način

15. avg 2014

„Brod teatar“ isplovio je danas iz Novog Sada na put dugačak više od 2.000 kilometara, u okviru projekta „Reke Evrope“ i na njemu će obići devet država i više od 20 gradova na Dunavu, saopštio je Studentski kulturni centar iz Novog Sada.

„Brod teatar“ je zaista brod, na kojem će se tokom mesec dana plovidbe održati 29 plesnih performansa i isto toliko izložbi: umetničkih instalacija i radionica na temu reka Evrope. U projekat je uključeno 20 umetnika iz zemalja dunavskog toka, kao i 13 volontera iz devet zemalja.

Projekat „Reke Evrope “ je interkulturalna inicijativa, čiji je cilj da razvija evropski identitet, koji je zasnovan na zajedničkim vrednostima, istoriji i kulturi na novi regionalni način. Glavni cilj projekta je spajanje ljudi iz lokalnih zajednica širom Evrope, razmena iskustava i vrednosti na nivou kulture, učenje iz nasleđa i izgradnja budućih razmena kroz interkulturalni dijalog.

Više o programu može se pronaći na sajtu http://www.riversofeurope.org/

Projekat „Reke Evrope“ finansira Evropska unija kroz program Kultura 2007-2013,
Višegrad fond i Ministarstvo kulture i i informisanja Srbije. Projekat izvode Pro Progresione iz Mađarske, Derida dens centar (Dance Centre) iz Bugarske, Dens identiti (Dance Identity) iz Austrije, Studentski kulturni centar Novi Sad, Tanc (Tanz) iz Nemačke, Fondacija Šuman iz Poljske i Internacionalna pozorišna trupa Meteorit iz Mađarske.

(Autonomija)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovely Jubbly
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga