Britanski investitori zainteresovani za ulaganje u Vojvodini

Investitori svesni logističkih i vrednosnih prednosti Vojvodine kao regije, koja je okružena članicama Evropske unije

06. sep 2013

Vojvođanski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski i predsednik Britansko-srpske privredne komore Pol Džadž (Paul Judge) razgovarali su danas u Novom Sadu o intenziviranju privredne saradnje i realizaciji novih britanskih investicija u Vojvodini.

Džadž je pozvao predstavnike Vojvodine da učestvuju na investicionoj konferenciji, koja će se do kraja godine održati u Londonu.

Dodao je da će na njoj učestvovati više od 70 britanskih investitora koji su zainteresovani za ulaganje u Srbiju, a cilj konferencije je promocija Srbije kao investicione destinacije.

Pol Džadž je istakao da su investitori svesni logističkih i vrednosnih prednosti Vojvodine kao regije, koja je okružena članicama Evropske unije, i pristupa tržištu EU i Rusije.

Dodao je da Vojvodina treba da definiše konkretne projektne predloge i na najbolji način predstavi svoje potencijale.

Bugarski je rekao da će Vojvodina predstaviti svoje potencijale investitorima u Velikoj Britaniji i upoznati britanske investitore sa konkretnim predlozima i mogućnostima za ulaganje.

On je naveo da je vrednost stranih ulaganja u Vojvodini oko 6,5 milijardi evra i do sada je otvoreno 65.000 novih radnih mesta zahvaljujući tim investicijama.

Bugarski je rekao da prioritene oblasti za saradnju i najveći potencijal Vojvodine predstavljaju poljoprivreda, metalski sektor, automobilska industrija i sektor informacionih tehnologija.

Delegacija Britansko-srpske komore u Londonu posetila je i Fond za podršku investicija u Vojvodini (VIP Fond), gde su se upoznali sa prednostima investiranja u Vojvodini i sektorima potencijalno zanimljivim britanskim investitorima.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga